Druhý říjnový víkend patří každoročně nejen Velké pardubické, ale také poslednímu turnaji flyballové sezony, kterým je  Budějckej Xtreme. Jak již samotný název napovídá, tentokrát se R.U.P. vypravil na dlouhou cestu do srdce jižních čech – Českých Budějovic. Část týmu, která vlastní vozy s lůžkovou úpravou, případně rovnou bydlík, se utábořila přímo na place, a ostatní se uhnízdili v nedalekém Rudolfově, na chalupě, patřící buď místnímu excentrickému podnikateli, nebo přinejmenším filmovému producentovi 🙂 No a Michal, ten neponechal nic náhodě a zajistil si rovnou hotel. Merlin totiž potřebuje k tomu, aby podával maximální výkony, svoji vlastní komůrku…Michal vlastně taky 🙂 Večer si ho ale chlapci P+P našli a společně vyrazili do víru velkoměsta a nočních rejů! Hvězdičky svítily, měsíček dorůstal…

Televizní rosničky slibovaly na tento víkend babí léto a měly pravdu! Počasí bylo jak na objednávku! R.U.P.ex ve složení Pepíno, Jája, Jane, Maikee, s nováčky Toschim a Caty nastoupili do rozběhů v 8. divizi. Grády pes si vybíral nucenou zdravotní dovolenou, ale v Budějicích byl s námi, i s Evčou, která se kromě soudcování ujala i kapitánování. Soudcovala i naše copatá Anička. R.U.P. v letošním základním složení Čoko, Hačiko, Ytong a Merlin byli opět posíleni o Žolíka, kterého Lucka s Honzou vyslali do světa s osvědčenou náhradní paničkou Monikou.

Mezitím neběhající muži sbalili své potomky a vydali se s nimi na dobrodružnou výpravu po souši i po vodě, kterou si mooc užili.. Užili si ji tatínkové, děti ..i Ríša! 🙂  ..ten s námi určitě bude jezdit častěji, i děti si ho oblíbily! 

V sobotním Speed Trialu R.U.P.ex hlavně testoval nováčky. Toschi mile překvapil, Caty Nikču trochu potrápila. ST – 4.místo, čas 19,87. 

R.U.P. taky testoval. Po dvou turnajích, kdy běhala na konci, se Čoko opět vrátila na start. Byla natrénována i náhradní varianta, ale nakonec ji nebylo třeba. ST – 3.místo, čas 18,06.

Večer jsme se odměnili dobrou baštou a na obou místech pak do tmy znělo ukulele, kytara a zvuky vzdáleně připomínající zpěv. 

V neděli nás čekal DE, kde to celkem odsýpalo a jelo se i bez polední pauzy. To samozřejmě neznamená, že jsme byli o hladu, ale tak nějak jsme to zvládli „za pochodu“. Týmům se střídavě dařilo a nedařilo, jak už to bývá… po výhrách přišly dvě prohry a konec. Oba týmy tak braly bronz ve svých divizích: R.U.P.ex 3.místo, čas 19,66 a R.U.P. 3. místo, čas 17,90.

Celkovým a jediným vítězem turnaje byl polský FRACTAL, který hostil letošní Mistrovství Evropy v Sopotech. Na jejich finálové běhy byla radost se dívat! 

Cesta domů byla stejně dlouhá, jako cesta tam, jen jsme byli trochu víc unavení.. ale tak nějak příjemně. No, aby ne! Strávili jsme krásný víkend děláním toho, co nás baví, obklopeni přáteli a dalšími blázny, kteří jsou podobně postiženi jako my. A domů jedeme s medailíííí!  🙂  HÉÉÉJ R.U.P.!

 

(pro R.U.P. události zaznamenala Ilča „Bonyová“)